Amenajari interioare cu tapet. Cele mai noi idei

 Tapetul este unul dintre cele mai utilizate elemente pentru decorarea locuintelor. Gasesti tapet in dormitor, sufragerie, hol, baie sau chiar si in bucatarie. Te sfatuiesc sa fii atent la ce tip de tapet cumperi, trebuie sa fie destinat spatiului unde o sa il lipesti.  Fiind foarte accesibil, usor de montat si usor de inlocuit, tapetul este solutia ideala de amenajare pentru orice casa.

Intrucat stim ca dimensiunea casei tale nu este foarte marte, un tapet ales intr-un mod inteligent poate lumina camera, dand impresia unei locuinte mai mari si mai calduroase. Daca iti doresti sa gasesti o sursa de inspiratie privind noua ta locuinta, ramai cu mine pentru a descoperi cum sa-ti amenajezi locuinta folosind tapet!

Foloseste tapet pe un singur perete. Camera in care va fi amplasat tapetul sa nu fie supraincarcata, trebuie sa fii atent la acest aspect. Marea majoritate a modelelor atrag destul de mult atentia, motiv pentru care centrul de referinta trebuie sa fie intotdeauna un singur perete, preferabil cel care are anexat televizorul, in cazul sufrageriei sau peretele cu patul in cazul dormitorului. In acest fel, camera va fi proportionata, iar atmosfera una echilibrata.

Idei de orientare a tapetului. Fiind usor de modelat si de lipit( vezi aici cum se lipeste tapetul), tapetul poate fi dispus fie pe o suprafata mai mare, fie pe o suprafata mai mica, respectiv:

  • Orizontalselecteaza doar anumite parti de tapet pe care sa le dispui orizontal, pe un perete distinct. Pentru a te asigura ca incaperea nu va fi incarcata, este indicat sa orientezi o singura fasie de aproximativ 20 centimetri latime pe toata suprafata peretelui;

  • Din loc in loc – nu este neaparat nevoie sa folosesti tapetul intr-un sens unidirectional. Fiind un element de creativitate, te poti juca cu compozitia si cu modelele, in functie de starea de spirit. Pe de alta parte, peretele poate sa ramana neatins din loc in loc, iar in restul locurilor sa existe tapet;

  • Vertical – in ceea ce priveste sufrageria sau dormitorul, fiind un spatiu destul de limitat, tapetul orientat vertical este ideal pentru a crea impresia unui tavan inalt si a unei locuinte mult mai intinse.

Modele de tapet

Tapetul exista intr-o multime de modele din care orice posibil cumparator poate sa il aleaga pe cel pe care se asteapta sa-l intalneasca zilnic in propria locuinta. Printre cele mai uzuale, mentionam:

  • Tapetul in dungi – daca este dispus pe verticala, casa va fi mult mai deschisa si luminoasa;

  • Tapetul cu desene/motive mici – pentru orice casa, cu cat acestea sunt mai mici, cu atat spatiul va fi mai primitor si mai incapator.

  • Tapetul distinct – posibil a nu fi pe placul tuturor, acest tip de tapet este format din doua modele diferite, expuse pe doi pereti diferiti, amplasati unul langa altul.

Daca ti-au placut aceste modele actuale de tapet sa comentam pe marginea subiectului.

Nu uita ca poti sa distribui si sa apreciezi acest articol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *