Ce tip de parchet sa alegi

Dupa ce vei citi acest articol iti va fi foarte usor sa alegi tipul de parchet din locuinta ta.

Chiar daca  ne gandim ca cel mai dificil lucru la cumpararea unei case este identificarea resurselor financiare, abia atunci cand intra in posesia ei realizam contrariul. Odata decisi sa ne instalam intr-o casa, o locuinta trebuie amenajata de la A la Z, trebuie sa profitam de momentul respectiv ca doar nu vom mai face o renovare dupa cateva luni. Cine ar mai putea suporta deranjul?

De multe ori, alegerea parchetului pentru casa ne consuma foarte mult timp, intrucat acesta trebuie sa se potriveasca atat cu mobila, cat si cu usile si peretii casei. Asadar, de esti in cautarea modelului de parchet perfect pentru tine, urmatoarele  recomandari ti-ar putea usura alegerea.

Urmareste tendintele in domeniu. Principalul avantaj al tendintelor este ca includ tot ceea ce este nou – orice model si orice culoare pe care nu le-ai mai intalnit vreodata in materie de parchet. Odata ce ai identificat trendul actual, aria modelelor se mareste si poti alege intocmai ceea ce iti place. Potrivit tendintelor din 2018 – 2019, cel mai popular tip de parchet este cel gri laminat. Pe de alta parte, daca stii ca restul obiectelor din locuinta ta sunt, fie prea fade, fie prea incarcate cu alte culori de maro, este recomandat sa te ghidezi dupa parchetul laminat greige. In comparatie cu cel gri laminat, acesta are unele striatii maro, oferind o tenta de unicitate locuintei.

Cum sa alegi parchetul in functie de tipul acestuia

Pentru locuinte, exista 3 tipuri de parchet din care poti alege :

Parchet din lemn masiv. Daca optezi pentru cel din lemn masiv trebuie sa stii ca raportul dintre avantaje si dezavantaje este unul foarte mic, dat fiind faptul ca lemnul masiv ofera bun gust, izolare termica, fonica si usurinta in amplasarea lamelelor. Evident ca pretul pe un mp va depasi 100 de lei si montajul este mai scump fata de alte tipuri de parchet. Dar ce conteaza banii cand iti doresti un parchet elegant si de calitate!

Parchet stratificat. Fie datorita pretului sau poate din cauza montajului mai dificil, care necesita oameni specializati, deci nu poate fi montat de catre oricine, parchetul din lemn masiv a fost depasit de cel stratificat. Pe piata, acesta se gaseste in doua forme: dublu stratificat si triplu stratificat. Spre deosebire de primul tip de parchet mentionat, cel de-al doilea are in plus un strat aditional de lemn, motiv pentru care rezistenta este mult mai crescuta si durabilitatea mai mare. Si poate fi montat chiar de catre tine cu ajutorul unui prieten.

Parchet laminat.  Acest tip de parchet este de departe cel mai accesibil ca pret. Parchetul laminat a devenit din ce in ce mai popular datorita usurintei si rapiditatii cu care poate fi cumparat si montat in locuinta. In ceea ce priveste rezistenta in timp, parchetul laminat este format dintr-o combinatie de lemn si alte derivate, inclusiv plastic, motiv pentru care poate fi comercializat la un pret atat de scazut (in comparatie cu restul tipurilor de parchet). Din pacate, dupa 5-10 ani va trebui sa il schimbi deoarece se deterioreaza. Dar cine stie care vor fi tendintele de atunci !

Oricare ar fi decizia ta in alegerea parchetului, orientarea spre un anumit tip de parchet te va ajuta sa oferi locuintei tale mai multa caldura si frumusete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *