Casa care costa 30 mii de euro la gata. Planuri si poze

E normal sa iti doresti o casa a ta, indiferent cat este de mica. Dar poti oare sa ai o casa a ta cu 20 mii de euro? Raspunsul este negativ. Nu se poate asa ceva, iti trebuie mai multi bani.

Dar in titlul acestui articol se spune ca poti avea o casa cu 30 mii de euro? Da, asa este, insa pretul se refera strict la materialele de constructii, fara manopera construirii si amenajarii acestei case. Daca ai cat de cat habar de constructii o poti construi in regie proprie si scutesti banii pe manopera. O sa incerc sa iti estimez si celelalte costuri pe care trebuie sa le iei in calcul, deocamdata sa vedem cum de se poate construi o astfel de casa cu 30 mii de euro.

Secretul este marimea. Acesta casa este foarte mica, are doar 50 mp suprafata construita. Spatiul de locuit este ceva mai mic si este alcatuit dintr-un living de 13,5 mp, o bucatarie open space de 5 mp, un dormitor de 8 mp si o baie de 5 mp. Desi este foarte mica si camerele sunt prea putin spatioase aceasta casa ofera aceleasi conditii ca si un apartament cu doua camere. Avantajul major este faptul ca se afla amplasata la sol si are parte de o curte.

Iata planul parterului:

Dar costul construirii acestei case nu include suprafata de teren necesara pentru amplasarea acestei casute. Avantajul acestui proiect de casa mica este faptul ca poate fi construit pe parcele mici de teren. Iata un plan de amplasament:

Ce alte costuri mai apar la construirea acestei case. Iata cele mai importante:

  • proiectul, autorizatia si alte acte necesare pot costa minim 1200 de euro
  • racordarea la utilitati poate costa minim 1500 de euro
  • sistemul de incalzire poate costa minim 200 de euro
  • manopera poate costa minim 1500 de euro

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos cu acest articol, mai ales ca este plin netul de stiri false unde se vehiculeaza preturi derizorii pentru a construi la cheie o casa. Scopul acestor articole este sa prind clientul si la final sa il stoarca de mai multi bani.

Daca iti doresti aceasta casa mica si ai suma de 25 mii euro eu zic sa te apuci de lucru. Ori in regie proprie, ori contactand o echipa de constructori. Iti recomand sa ai grija cum alegi echipa care iti va construi casa. Cat costa exact manopera pentru a construi aceasta casa afli doar daca faci primul pas pentru a construi o casa, adica vei specifica localitatea si judetul unde doresti construirea.

5 thoughts on “Casa care costa 30 mii de euro la gata. Planuri si poze

  1. daca stiti firma care face asemenea case, sunt f,interesata, astept sa-mi dati si mie
    numele si adresa de contact, desi nu cred asa ceva,dar astept sa fiu contrazisa

    1. Daca veti citi cu atentie veti intelege ca materialele costa atat. Daca doriti sa o faca o firma de constructii trebuie sa cereti oferte.

  2. Am oschita in vedere cu 2dormitoare a cite 10.50mp ,o baie de 4,40mp ,un dresing de 2mp si un living de 16,80mp in care am inclus si o mica bucatarie ,total s.c .49mp calculat la7x7 ,pe structura de lemn care ar fi valoarea la cheie ?

Ai ceva de spus ? Lasa un un comentariu