Cum se monteaza incalzire prin pardoseala si cat de rentabila este aceasta metoda

Sunt multe sisteme de incalzire dintre care poti alege, recent chiar am scris despre panourile radiante, insa despre incalzirea prin pardoseala nu se stiu foarte multe lucruri. Mi-am propus in acest articol sa aduc putina lumina pentru cei care doresc sa le vina caldura de jos, din pardoseala. Nu voi aborda incalzirea prin pardoseala electrica, intr-un alt articol va veni si randul acesteia, astazi voi arata cum se monteaza incalzire prin pardoseala cu agent termic si voi spune si cateva chestii interesante despre rentabilitate, costurile cu montajul si intretinerea. Asadar ramai cu mine pana la final pentru a afla daca se merita sau nu sa iti montezi incalzire prin pardoseala in locul clasicelor calorifere.

In cazul incalzirii prin pardoseala trebuie ca pardoseala actuala sa permita sa instalezi acest sistem de incalzire. In cazul constructiilor noi nu este vreo problema insa in cazul caselor vechi trebuie mentionat ca pardoseala actuala se va inalta cu cativa centimetri, minim 7.

Iata cum arata in sectiune un sistem de incalzire prin pardoseala

In principiu este vorba de un stat suport de sapa, plasa sudata, o sapa turnata peste serpentina prin care va circula agentul termic, o sapa autonivelanta si pardoseala pe care se va circula. Dar, pentru o eficientizare a consumului de energie sunt pe piata mai multe solutii de incalzire prin pardoseala care te ajuta sa obtii costuri mai mici cu incalzirea. In imaginile de mai jos iti voi arata cum se face in Romania o incalzire prin pardoseala.

Sunt disponibili niste faguri din polistiren care se monteaza pe sapa din beton si prin care se dirijeaza conducta de apa calda astfel incat sa acopere in mod uniform intreaga incapere.

Astfel, caldura nu se mai pierde in sapa suport datorita polistirenului si se ridica in pardoseala. Dar cum romanul este inventiv, si avand in vedere ca fagurii acestia sunt cam scumpi, se foloseste intens urmatorul sistem: sapa, polistiren extrudat de 3 sau 5 cm, plasa, serpentina sau un strat de sapa turnat peste intregul sistem. Astfel poti obtine o grosime mai mica a incalzirii prin pardoseala, chiar si de 7 cm.

Cum se monteaza incalzirea prin pardoseala? In imaginea de mai jos observi ca se poate si pe suport de lemn. Dar trebuie turnata o sapa speciala.

In imaginile de mai sus ai vazut o parte din pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Citeste si informeaza-te, iar daca nu crezi ca poti face tu incalzirea prin pardoseala te sfatuiesc sa apelezi la un mester bun sau la o firma de constructii.

Cat costa sa iti montezi incalzire prin pardoseala?

Pretul depinde foarte mult de firma de la care vei cumpara materialele, de suprafata pe care doresti sa o incalzesti si de costul manoperei. Totusi, este mai scump fata de incalzirea cu calorifere. Dar merita, zic eu. Un sistem complet de incalzire prin pardoseala care include si automatizarea costa intre 9.000 si 13.000 lei pentru o suprafata de 100 mp. Evident ca centrala termica nu este inclusa in pret.

Este rentabila incalzirea prin pardoseala? Poza de mai jos spune de la sine cum se degaja caldura.

Clar este mai rentabil. Si ai parte si de un confort sporit. Caldura se degaja uniform de jos, in cazul caloriferelor caldura fiind radiata doar dintr-un singur loc. Ai o senzatie placute cand calci pe o pardoseala incalzita. Tine cont de recomandarile mele din articolele de pe acest blog, mai ales de cele legate de termoizolarea corecta a locuintei. Chiar daca platesti mai mult la inceput, toata viata vei face economie cu incalzirea casei.

6 thoughts on “Cum se monteaza incalzire prin pardoseala si cat de rentabila este aceasta metoda

  1. Buna seara cam cât costa pentru un parter de 100m patrati si cât de inalta trebuie sa fie camera se poate folosi parchet multumesc frumos

    1. Puteti folosi orice material pentru pardoseala atat timp cat producatorul nu impune restrictii de utilizare pentru pardoselile calde. Cat priveste costul cu 100 mp de incalzire prin pardoseala trebuie sa va trimit din nou la articolul de mai sus pentru a afla.

  2. Salut. Sunteti dispusi sa faceti o lucrare in strainatate? Si ce pret ar fi, in acest caz? Este vorba de ca.100mp..Sunt ca.11-12 cm distanta pentru incalzire+parchet. Placa nu e uniforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *