Cand este bine sa incepi constructia casei si ce trebuie sa stii inainte de primul pas
Sa construiesti o casa este un sentiment unic si nu se compara cu achizitia uneia gata construite. Desi e mai comod sa cumperi o casa si doar sa o amenajezi tu, dupa imaginatia proprie sau urmand ideile gasite pe diferite publicatii, eu iti recomand sa ai ambitia si puterea de a incepe constructia casei mult visate. Si vei reusi!
Daca ai parcurs textul pana aici insemna ca te-am convins sa te implici in constructia casei tale. In continuare iti voi spune cand este cel mai indicat sa incepi constructia casei, cati bani trebuie sa ai si cat va dura acest lucru. Toate acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a bate primul tarus, asta daca nu cumva vrei sa construiesti dupa ureche, fara un proiect autorizat.
Cand sa incepi constructia casei
Trebuie sa te apuci de adunat hartii inca din perioada iernii astfel incat in martie sa incepi cu pregatirea terenului si turnarea fundatiei. Asta daca vrei ca pana la sfarsitul anului sa ai casa construita la rosu, cu acoperisul construit. Nu zambi cand citesti asta. Stiu ca este o perioada cam mare, in care crezi ca poti construi zece case dar constructia unei case de calitate se face respectand niste etape si niste timpi de asteptare intre acestea. In Romania birocratia este foarte mare, deci inainte de inceperea efectiva a construirii trebuie sa ai o serie de documente. Voi posta pe acest site intr-un articol complex despre toate documentele pe care trebuie sa le ai inainte de a construi o casa. Te sfatuiesc sa vezi toate postarile de aici deoarece sunt experiente proprii despre constructia casei mele de la A la Z.
Primul pas la constructia casei
Trebuie sa ai un teren bun pentru construit si trebuie sa gasesti un proiect de casa care sa-ti placa. Cauta pe site, frecvent postez proiecte de case pentru toate gusturile si buzunarele. Daca ai gasit casa care-ti place trebuie doar sa iei legatura cu o firma de proiectare si sa ii prezinti ce vrei tu sa construiesti. Poti chiar sa adaptezi proiectul respectiv astfel incat sa se potriveasca terenului detinut de tine dar si membrilor familiei tale. Paralel cu asta trebuie sa umbli dupa documentele fara de care nu poti construi legal o casa.
Fa-ti niste calcule si afla care sunt preturile estimative. Include manopera( in cazul in care nu vrei sa lucrezi in regie proprie), pretul proiectului si a celorlalte taxe, costul cu materialele de constructii necesare. Suma obtinuta va fi de regula mai mica decat costul real, deci fi pregatit sa suplimentezi bugetul chiar si cu 30 %.
In articolul urmator iti voi spune cat costa constructia casei la cheie. Voi da si sume, pe etape, astfel incat tu sa stii dinainte cat sa te intinzi cu cheltuielile. Te mai astept pe aici.
Parerea mea este ca o casa sa se termine in 3 ani. In primul an fundatia in al doilea an ridicarea si abia in al treilea an finisarea
Mai trebie si anul 4, cel in care faci toate actele, pe care cel mai bine ar fi sa le faci dupa ce te-ai mutat in casa si esti relaxat…